Microsoft 365 servis ne radi širom sveta

Microsoft 365 servis se tokom vikenda susreo sa ozbiljnim tehničkim problemima. Drugim rečima – pao je sistem, pa su usluge kao što su Exchange i Outlook bile nedostupne širom sveta.

Online paket Microsoft 365 imao je ozbiljne poteškoće u radu pa je kompanija Microsoft redovno objavljivala razvoj situacije. Probleme su prvo prijavili korisnici koji nisu mogli da pristupe svojim mejlovima. Čak i oni koji su uspeli da se uloguju su imali poteškoća pri slanju i primanju mejlova – u nekim slučajevima poruke su kasnile tri sata! Korisnici su prijavljivali i nestanak mejlova, kao i slanje i primanje istih mejlova više puta uzastopno.

Microsoft 365 servis na velikom testu pouzdanosti

Očigledno je problem izuzetno kompleksan jer u vreme pisanja ove vesti problem nije definitivno rešen. Naime, iz kompanije poručuju da je sistem ažuriran i da su izvršene određen izmene u infrastrukturi. Ipak, stanje će se pratiti tokom dana kako bi moglo da se tvrdi da je Microsoft 365 servis definitivno funkcionalan.

We’ve deployed some fixes and made some configuration changes throughout the affected infrastructure. Things are looking good so far but we’ll monitor throughout the day to ensure the service remains healthy. For more updates refer to EX172491 in the Admin Center.— Microsoft 365 Status (@MSFT365Status) January 28, 2019

Verovatno ćemo u narednim danima saznati šta se tačno desilo i zašto je bilo potrebno čak dva dana da se stanje stabilizuje. Do tada, vraćamo se poslovnim obavezama kao da se ništa nije desilo.

Izvor: Bleeping Computer

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *