Elektronsko plaćanje poreza na imovinu od 1. marta

U petak 1. marta 2019. godine, u Beogradu održaće se promocija Jedinstvenog informacionog sistema lokalne poreske administracije. Takođe, od 1. marta građanima i privredi biće omogućeno i elektronsko plaćanje poreza na imovinu.

Puštanjem u rad ovog Portala, građanima i privredi omogućeno je da na klik dođu do informacija o svom porezu na imovinu i drugim izvornim javnim prihodima, kao i da podnesu prijavu za utvrđivanje poreza na imovinu fizičkih i pravnih lica. Pogodnost elektronskog podnošenja prijave za utvrđivanje poreza na imovinunaročito znači pravnim licima, jer moraju svake godine da ponavljaju ovaj postupak.

Promociji će, pored predsednika Vlade Ane Brnabić, prisustvovati i ministar finansija Siniša Mali, ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, ambasador Švajcarske u Srbiji Filip Ge, direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović i gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović.

Promociju projekta Jedinstvenog informacionog sistema lokalne poreske administracije, organizuju Kancelarija za IT i eUpravu, u saradnji sa švajcarskim projektom za poreze na imovinu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *